måndag 13 april 2009

Besök från Sverige

I tisdags kvall brummade en stor Dodge in pa gatan och ut ur bilen kom farmor Monica, farfar Stanley och deras goda vänner Lasse och Maggan. De hade tillbringat två dagar i Washington men eftersom the President inte behagade att vara hemma så fick de husera hos oss i stället.
Vi hade lånat en bäddsoffa av Grufstedts och förvandlat lekrummet till ett LEGOtema-sovrum.

På onsdag formiddag spelade jag min forsta tennismatch for sasongen och medan barnen var i skolan passade gasterna pa att bekanta sig med omgivningarna. Jag forlorade min match men laget vann anda da vi hade 4 segrar. Bra borjan pa sasongen!

Torsdagen bjod pa finfint vader och golfspelarna akte till Jamestown golfbana for en runda. Henrik motte upp dem vid lunch och spelade nio hal. Pa kvallen hade Henrik biljetter till NHLmatchen mellan Carolina Hurricanes och Buffalo(tror jag). Filip valde att stanna hemma och spela fotbollsmatch i stallet och det var bra val tycker jag. Anna-Lena stallde upp som soccermom sa att Sixten och jag kunde vara hemma. Vikings vann denna gangen med 5-0 och till allas forvaning sa hade Filip statt i mal i en halvlek. Den valdigt bollradde Filip. Men han hade gjort ett bra jobb och var overlycklig.
Hockey matchen hade varit riktigt dalig och Canes forlorade rejalt. Eftersom de redan ar klara for slutspel sa var val inte detta en sa viktig match for laget.

Fredag formiddag styrde vi nosen mot Blowing rock och var log cabin vi hyrt for paskhelgen. Solen sken till en borjan men efterhand mulnade det pa och regnet foll. Vi fick rapporter om att det dragit fram en tornado i Tennessee pa andra sidan bergen. Sa kvallen tillbringade vi framfor den enorma oppna spisen och weather channel pa Tvn. Vi fick mycket regn, lite vind och nagra blixtar med tillhorande dunder.

I lordags formiddag akte vi in till Blowing Rock och strosade Main street upp och ner. Det blaste kallt och smaregnade sa vi letade upp ett cafe dar vi kunde varma oss innan promenaden tillbaka till bilarna.
Pa kvallen dukade vi upp till paskmiddag i stugan och vi fick aven trevlig sallskap av familjen Grufstedt. Barnen hade egghunt i skogen och tittade sedan pa film medan vi annu en kvall satt i sofforna framfor den sprakande oppna spisen.

Sondagen bjod pa stralande sol och nastan vindstilla. Perfekt for en tur pa Blue Ridge Parkway och Grandfather Mountain. Filip hade i forvag sagt att han definitivt inte skulle ta ett steg ut pa hangbron men med handen i farmors hand sa travade han pa och var plotsligt over.

Efter lunch korde vi hem till Greensboro medan Dodgeganget korde vidare mot Knoxville for att till tisdag kvall banka sig inne pa the Grand Ole Opry i Nashville till tonerna av countrymusic.
Vi vantar dem tillbaka pa onsdag, barnen langtar.

3 kommentarer:

Lillie plein damour sa...

Ah vilken mysig pâskhelg och vilken underbar logcabin! Där vill man bo!
Puss

Larssons sa...

Ja jag skulle verkligen vilja ha en liten (med amerikanska mått mätt) stuga uppe i bergen. Det är så avkopplande och härligt att bara komma ut i naturen och vara.

BethSy sa...

Går det bra med en husvagn på Söderåsen? Det är litet och nära naturen ! :=)