söndag 9 december 2007

Andra advent

Idag har det varit +20 C och lite soligt. Det är väldigt svårt att komma i julstämning då kan jag lova. Men vi har verkligen gjort vårt bästa.
Nu står det tre vackra granar i huset. Filips blinkande regnbågsfärgade skapelse, en mellanstorgran i köket och sedan den allra finaste gran vi någonsin skådat i vardagsrummet. Det är 400 ljus i den stora granen och den är ca 3 m hög. Bild kommer.

Henrik och Filip har bakat pepparkakor i eftermiddags. Vi har köpt nya formar så nu har vi tumvantskakor, slädkakor, tomteluvekakor, renkakor, ljuskakor mm mm.
Jag skrev julkort under tiden så ni får se om det trillar ner något i lådan framöver. I så fall betyder det att vi tycker om er.

I kväll har vi varit i Jamestown på glöggfest. Den delen av Jamestown vi var i heter Wittington Hall och där är det tjuuuuuusiga kåkar vill jag lova. Henrik har lovat mig att vi skall bo där om 17 år. Fin 50 årspresent.
Alla husägare i området hade i veckan fått ett antal stearinljus, vita papperspåsar och instruktioner om att placera ut dessa påsar med tända ljus i med 5' mellanrum längs trottoarerna just denna kväll. Det var otroligt vackert.
Maria som vi var hemma hos bjöd på glögg, pepparkakor, lussekatter, mjuk pepparkaka, godis och julmust. Barnen härjade på övervåningen eller ja pojkarna härjade och flickorna satt och pysslade.

5' är förresten ca 1,5 meter

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jamestown, NC ?? Hur langt ifran Greensboro ligger det? Tank om man anda bodde i Greensborgo.....eller kan man kanske till och med kalla det New Sweden? Jag skulle offra ett finger for en sanna svensk van i USA.

Pa tal om Jamestown maste du besoka Jamestown, VA och Colonial Williamsburg, VA.....mycket intressant och trevligt. Det var ju dar detta landet borjade om man bortser fran Spanjorerna som landade i St Augustine, FL pa 1500-talet.

Anonym sa...

foresten sa tande vi ocksa andra ljuset idag pa andra advent....imorgon blir det 76F har i Richmond....sakerligen 80F i Greensboro.. det snoade har i onsdags....i 10 minuter.

Larssons sa...

Jamestown är snart sammanbyggt med Greensboro.

Idag blir det shorts till skolan...

Tack för utflyktstipsen. Måste planera en utflykt till VA. Har vänner i Virgina Beach

Mia sa...

Vad mysigt med adventsglogg. Var andra advent gick val inte direkt i mysets tecken, men vi tankte ta revansch ikvall..

Vad nyfiken jag blir pa era granar, jag vilja ha 2, for var hall e sa tom, sa tom, men ekar det for mycket kan vi alltid placera ut lite flyttlador med lite glittergirlanger pa.. ;)

Nar aker ni till Svedala? Vi kommer vara dar i mars 2v.

Kram pa dig!!

Larssons sa...

Mia- Skall fota mastodontgranen så snart vi har bråkat färdigt om silvrigt glitter eller guldband.
Vi har biljetter bokade till juni men vi har inte bestämt något än.

Anonym sa...

Snart, snart skall vi åka över till landet i väster och verkligen se om allt stämmer som vi fått läsa om. Ser fram emot stooort hus,sydstatsaccent, shoppingcenter som heter duga, småkillar som vuxit och mycket, mycket annat. MMMMM!!:)