onsdag 23 januari 2008

Tänk vad lite snö kan göra


Skolorna var stängda förra torsdagen, det var ett sådant förfärligt oväder...På fredagen öppnade skolorna två timmar senare än vanligt vilket för oss innebär att Filip skall vara i skolan mellan 10-12. Mycket åkande och av o på med jackor för den lilla stunden.


I söndags var det semifinal i Football och pojkarna hade klätt upp sig i sina footballströjor och övade kast med stor farlig boll i glashus. Om två veckor är det dags för Superbowl, en dag jag inte ser fram mot. Henrik kommer att ha kopplat på den extremt selektiva hörseln och enbart resa sig från soffan i nödfall.


Igår hade vi sångstunden här hos oss, 5 mammor och 8 barn så det var livat. Filip och Sixten var helt slut efteråt och däckade i soffan framför Pippi.


I dag har jag varit på Parent Teacher Conference med Filips fröknar, Ms Tricia & Ms Betsy. Han har nu fått en OK- stämpel i rumpan och de är så nöjda med honom. Han ligger långt före sin ålder när det gäller att skriva och räkna. Det enda som de hade att påpeka var att han "becomes a bit wiggly sometimes". Som om vi inte visste det....

6 kommentarer:

Labamba sa...

Fotboll är inte kul om man inte kan vara med och heja! Här hemma är det handbolls-EM så det är likadan selektiv hörsel här.

Vad bra med ok-stämpel. Skriver han både på engelska och svenska? Är det nu nu ska börja välja skola, eller hur funkar det?

Kram

Larssons sa...

Han skriver det han blir tillsagd:) så på engelska i pre school och på svenska här hemma. Tvåspråkighet är häftigt!

Han kommer till hösten att börja på Pilot Elementary school i Kindergarten-klassen om vi inte väljer en privat skola...vilket vi inte har råd med...och Volvo inte är intresserade av...:)

Kram
Ps Har du packat klart?

Labamba sa...

Verkligen kul med 2-språkigt.

Vill inte Volvo satsa på den unga generationen? Jag har inte packat färdigt riktigt ännu, men det är inte mycket kvar. Det stora för dagen är att jag varit hos knäspecialist som säger att jag ska bli bra i knät med särskilda övningar på Friskis. Så nu har jag inget val längre. Nu blir det medlemskap i F&S. Hade man inte kunnat tro va!?

Kram

MoneyPenny sa...

Man blir klart imponerad av tvåspråkiga barn!

Nu var handbolls-EM slut för den här gången och man får rikta in sig på konståkningen istället.

Kram

Family Fors sa...

Visst ar det coolt med flersprakiga barn. Min dotter forstar Svenska, Engelska och Spanska.

Mia sa...

Vad fina de ar! Jag skont att det gar bra for Filip i skolan, har ar det lite krismote inbokat i eftermiddag, hall tummarna att det gar fint. Jag skriver om det ikvall nar jag varit dar.

Trevlig helg!
Kram