tisdag 1 april 2008

April fools day

Jag hoppas och hoppas att makens resa bara är ett aprilskämt och att han kommer infarande ikväll vid middagstid som vanligt.
Denna gången flyger han västerut och tar mark i Kansas City. Härom dagen hade de haft hagelstorm där. Golfbollsstora hagel....


I Sverige haglar födelsedagarna tätt. Igår tickade åldersklockan fram ett hack för svärfar och svåger. Och idag blir det en fanfar för lilla mamsen.
Grattis till er alla!


Idag måste vi erkänna oss besegrade av vädret och köpa ett par nya gummistövlar till Filip. Det har regnat sedan i fredags och snart går det inte ha honom i möblerade rum. All energi som finns i en femårings kropp var finns den när man fyllt 30 jag menar 25hrmm?
Den nya favoritfilmen Peter Pan har i alla fall räddar många regniga timmar här hemma. Han skrattar så han trillar ur soffan när Kapten Krok blir jagad av den tickande krokodilen. Sen tycker han det är så otroligt roligt och fascinerande att härma barnens brittiska engelska.


Fick idag aprilschemat för preschool:
3 april Dental health day
9 april Field trip Hardin Farm
15 april Day in the life of Jesus
17 april Field trip Pennybryn Nursinghome, sjunga och dela ut kort
Snackday 14 och 30 april
Bokstäverna U, V, W, X, Y, Z


Att Filip går i en preschool i kyrkans regi märks inte bara i de ständigt återkommande bibelverserna. Nä han har verkligen lärt sig otroligt mycket om kristendomen och Bibelns berättelser. Till påsk kom han hem med en äggkartong innehållande 12 plastägg. I vart och ett av äggen låg en symbolisk sak; åsna, silvermynt, bägare, knäppta händer, krona, piska, spikar, tärning, spjut, tygbit, sten. Filip bänkade oss i soffan och sedan berättade han (på engelska) hela påskberättelsen från det att Jesus red in i Jerusalem på en åsna till det sista ägget som var tomt eftersom Jesus var återuppstånden. Han fick med alla detaljer som "the beautiful garden of Getsemane" till att soldaterna spelade tärning om Jesus kläder.
Jag undrar när Jesus mötte Easter Bunnyn.

I förra veckan under Springbreak besökte vi Childrens museum. Där finns en klipp, klistra, måla, få färgfläckar på mammas kläder-avdelning. Alla barnen gjorde pappersliljor eller ritade på papptallrikar.

Filip ritade Jesus på korset.


1 kommentar:

Unknown sa...

Spara den teckningen. Den är underbar.