torsdag 10 april 2008

Sol på Hardin och Adams Farm

Igår åkte alla 4-5 åringar från Filips skola på Field trip till Hardin Farm. Denna utflykt skulle de egentligen åkt på i höstas men den regnade in.
Jag följde med som chaperone tillsammans med några andra mammor och en pappa.
När vi först körde in på gården fick jag Red neck-vibbar. Väntade mig att Billy Ray senior och junior skulle klampa ut på verandan, spotta ut tuggtobaken och sikta på oss med sina bössor.

Vilken övverraskning det sedan blev att resten av gården och ägorna var jättefina. Vi fick först åka traktorsläp till häststallarna. Titta på de fina hästarna som stod uppstallade där inne och slutligen klappa en liten lurvig ponny.
Sedan fick vi se på när de släppte ut hästarna på bete. Vi satt i släpen bredvid haggrinden när hästarna rusade förbi och vissa barn skrek av glädje och förtjusningen och vissa av rädsla.
Vidare till kossorna som barnen fick mua i kapp med och mata.

På gården fanns även ett stort fågelhus med påfåglar, kalkoner, duvor, höns i alla dess former och färger. Barnen fick klappa på två små åsnor och titta på en extremt ful tjur.

När vi tagit oss runt hela gården åt vi vår medhavda picnic i gräset. Det är alltid lika spännande att se vad de andra packar upp. Vi hade med oss plättar, nötter, cranberries, frallor, morötter, jordgubbar, druvor och vatten. De andra packade upp antingen PBJ-smörgåsar med vitaste brödet som går att hitta eller några mysko lunchlådor direkt från fabriken.

Flip fick sig på eftermiddagen en välbehövlig genomgång hos frisören. Vi firade den nya frissan med en glass från Cold Stone.
Hem och byta om till fotbollskläderna och iväg på träning. Det gick jättebra och laget fick in snitsen med offensiva och defensiva spelare. På lördag är det match, om det inte regnar förstås.

2 kommentarer:

Labamba sa...

Det låter som en härlig utflykt. Intressant att saker ställs in vid regn. Du får helt enkel lära dom den gamla svenska ramsan: "Det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder".
Idag hämtade jag hem yngste sonen med en fläskläpp som var i klass med vilken dubbel-snusande hockeyspelare som helst. Tanden var dessvärre också skadad, så imorgon blir det försäkringsbolag och tandläkar-besök.
Jag hoppas att ni slipper regn så att fotbollsmatchen blir av.
Kram

Larssons sa...

Vilken killen, klassikern 'gunga på läppen' eller kärleksbråk?
Hoppas att det inte är någon fara med tänderna.