fredag 29 augusti 2008

Nasta barn nasta skola


I onsdags kvall var vi foraldrar inbjudna till en Orientation infor skolstarten pa Jamestown Presbytarian, Sixtens skola. Eftersom Henrik var pa avtackningbaluns med jobbet hyrde vi till barnens stora lycka in dem hos familjen Grufstedt.

Vi samlades i kyrksalen; alla nya foraldrar, alla rutinerade foraldrar och alla froknar. Preschool Director Ms Cash borjade med att beklaga varmen och sedan presenterades alla froknar. Efter samlingen fick vi besoka barnens klassrum dar 'vara' froknar vantade. De blir atta barn i Mrs Quinn och Mrs Weavers klass(3 pojkar och 5 flickor).

Sixten kommer ga tre dagar i veckan mellan 9 och 12. Schemat for en vanlig dag ser ut sa har:
9-9.50 Play/Craft
9.30-10 Chapel every 2nd Friday
9.50-10.15 Monday -Music, Wednesday-Creative enrichment
10.15-10.35 Snack
10.35-11 Gym/Playground
11-11.30 Play/Clean up
11.30-11.45 Read a book
11.45-12 Ready to go home

Idag var barnen valkomna till skolan for att halsa pa sina froknar och bekanta sig med sitt klassrum. Sixten hittade tagbanan(BRIO naturligtvis) och var sedan ganska nojd.

Pa vagen ut sprang jag pa den alltid lika kramgoa fru Gimbro och hennes Klara. Happ sa var vi medbjudna pa SWEAs morgonkaffe. En trevlig stund dar diskussionerna tackte in allt fran barnuppfostran till presidentvalet och svenskarns stravan efter individualism som far alla att kla sig likadant.

Hamtade en glad Filip fran skolan som glatt visade upp sin nyinkopta leksak (mer om det i nasta inlagg). Hem och packade ihop badvaskan och sedan upp till poolen. Som var stangd. Nu i slutet av sasongen oppnar de inte forran kl 16 pa vardagar. Vi akte istallet till McD och barnen fick ata glass och rusa av sig en stund.

Poolkvallen var harlig men vi var alla ratt sa trotta efter en intensiv vecka att vi packade ihop oss tidigt. Henrik spelade tennis medan vi andra tre akte hem till film och popcorn.

2 kommentarer:

Mia sa...

Åh, sötnosen!! Vad stor han är. Han ser så glad, stabil och lycklig ut din lillkille!

EGON sa...

Du tar jag spårvagnen som går till himmelen,
där lilla Sixten kör och Gud är konduktör......