fredag 26 december 2008

God Jul


Joda det blev tillslut en riktigt God Jul hos Larssons. Pappa Larsson jobbade troget pa julaftons formiddag medan vi hemma fixade det sista infor hogtiden. Vid lunch sa traffades vi allihopa pa Friendly Center dar jag och barnen inhandlat tjusiga nya klader till de sma killarna. Filip ville bestamt ha en kavaj och da sa det lilla ekot att han minsann ocksa ville ha kavaj. Tur att det reades kavajer for $7.99 pa Carter's...
Vi at en fantastiskt god lunch pa Mimis cafe' och tyckte nog att julstamningen borjade sprida sig.
Pa kvallen sa forberedde vi for tomtens nattliga ankomst med kakor och mjolk vid granen och ute pa grasmattan stroddes Reindeerfood (havregryn med glitter). Allt for att renarna skulle hitta till ratt hus och tomten skulle ga nojd harifran.
Det hade kommit flera paket fran Sverige, tack!, och barnen fick lov att oppna nagra var av de pa julaftonskvallen.
Det var tva forvantansfulla och nyfikna barns som nyduschade stoppades i sang. Filip hoppades innerligt att han skulle vakna nar tomten kom och sedan smyga ut och kika pa honom. Vi framforde istallet onskemalet om att alla barn skulle stanna i sina sangar till dess det var ljus ute. Det gick val sadar...
Klockan 7 tassade vara sma nissar upp ur sangarna och konstaterade glatt att tomten hade varit dar och han hade haft den stora sacken med sig. Filip tog pa sig rollen som julklappsutedelare och snart var det tomt under granen. Barnen fick manga roliga och bra saker sasom verktygslada med tillbehor, bocker, LEGO, klader och spel. Till hela familjen kom tomten med ett Wii och diverse spel. Vi kommer inte ha en lugn stund i huset framover.
Resten av var juldags-afton rullade pa i ett lugnt tempo. Till lunch at vi den smygimporterade sillen och alen tillsammans med annat smatt och gott vi trixat ihop. Vi vantade med Jansson och co till kvallen och det var ett smart drag. Vilken skillnad att for en gang skull kunna njuta av all mat. Efter maten plinkade Henrik pa gitarre och jag och barnen forsokte radda varldens alla skatter tillsammans med Indiana Jones och Wii.

3 kommentarer:

Labamba sa...

Hej hopp, det är ju härligt med jul. S är sjuk i hööög feber, 40,2! Så vi är hemma och tar det lugnt. Alla är glada och nöjda. Det var mycket trevligt att Skypa på julaftonskväll(för oss). Det gör vi till en tradidtion.
Kram

Mia sa...

Det låter som ni hade en mysig jul. :) Här har vi utökat familjen och efter 24h är jag helt slut... ;)

Uppdaterar bloggen så fort jag orkar.

Larssons sa...

Stackars S, hoppas att febern sjunker sa att han och ni andra kan njuta av jullovet.

Utokat familjen? Med vad eller vem? Nu blev jag nyfiken....