torsdag 11 december 2008

..och resan fortsatte

Ja jag vet att det verkade bli ett abrupt slut pa var Sverigeresa men icke. Det ar bara lite andra saker som kommit emellan, saker som julpyntande och hjarnskakningar.

Framme hon mamma och pappa i Astorp vantade en fest, gasamiddag av hogsta klass. Vi at och at och at lite till fantastiskt gott var det. Henrik pratar fortfarande om hasselbackspotatisen.
Mandagen tillagnades shopping och fick Filip den efterlangtade timmen pa IKEAs Smaland medan vi gick gang upp och gang ner.
Pa tisdag morgon tog morfar med sig Filip och Sixten ut pa lite pyssel. De snickrade till en julgran allt efter mormors onskemal. Visserligen var Sixten mer intresserad av att kasta sno an att snickra men de hade en mysig stund tillsammans.
Efter lunch promenerade (!) vi till tagstationen och tog taget(!!) till Helsingborg och sedan vidare med Sundsbussen till Danmark.
Helsingor ar en liten parla sa har i jultider. Manga sma fina butiker med saker som man inte visste att man sa garna ville ha. I alla fall till valutakursen kom pa tal...

Onsdag morgon styrde vi bilen norrut mot Gotlaborg och Lerum. Tyvarr stalldes det planerade besoket hos vara hyresgater in sa dagsplanerna blev lite omkullkastade. Sa istallet for att titta till vart hus och kontrollera att riddarborgen stod pa sin plats i tradgarden blev det utflykt till Lek o Buslandet till Filips stora gladje.
Ett par timmars hopp, studs och bus senare kunde vi checka in pa nattens sovplats. Barnen at halvtrist roomservice mat medan jag och Henrik njot av Hummersoppa fran Sjomagasinet och en gudomlig raksmorgas. OH MY GOD vad det var gott.

Hjarnskakningen tar vi en annan gang.

Inga kommentarer: