måndag 17 mars 2008

Lördag förmiddag: Fotbollsmatch

Lagfoto Cheetas. Framför Filip sitter Jonathan och på hans vänstra sida står Gustav

Efter frukost och morgonstök så packade vi in oss i bilen och körde till Jamestown för Filips första fotbollsmatch. Det var ett myket större arrangemang än vad vi hade väntat; 6 planer med barn i åldrarna cirkus 5-10år. Först så var det fotografering, individuellt och lagfoto. Allt gick smidigt, desto värre var det att välja i vilken form vi skulle beställa korten. Det fanns hundratals alternativ(ok kanske 50 då) allt från småkort, magneter, vykort, almenackor till väggklistermärken i naturlig storlek.

Filips lag Cheetas skulle möta Iguanas i en match om 4 gånger 8 minuter. Det var 4 spelare från varje lag på plan och de byttes ut efter 4 minuter. Cheetas struntade i allt vad försvar, passningsspel och markering heter utan körde en klassisk underbar Hawaiifotboll. De rörde sig som en stor Carolina blue klump över planen. Framgångsrikt måste dock tilläggas efter som de petade in ett och annat mål.

Filip gjorde första målet för Cheetas och hans glädje efter det var obeskrivlig. Det blev ytterligare ett mål för honom. Jonathan gjorde ett mål och en av de små snabba tvillingarna gjorde ett mål. Tyvärr så gjorde Iguanas ytterligare ett par mål men det var inte något som störde våra grabbar och tjejer.
Om det hade delats ut pris för bästa hejarklack så hade svenskgänget kammat hem det. Vi hojtade och engagerade oss i varenda sekund. Motståndar lagets föräldrar satt betydligt tystare. Kanske för att de visste att de skulle vinna, vad vet jag.

Soccer Mom och en trumpen Sixten som ville vara med de stora killarna och sparka boll