måndag 24 mars 2008

Påskafton


Som en sommardag var vädret på påskafton. Vi packade picknicväskan och åkte till City Lake park i Jamestown för Egg hunt och annat roligt. De hade dagen till ära öppnat det lilla tåget som kör runt parken och ponnykarusellen. Vi hann med en tur på "Thomas tåget" innan kön blev allt för lång.

Kl 11 var det egghunt/godisjakt för 1-3-åringar. De fyllde, ja verkligen fyllde ett gräsfält med godis och på given signal rusade de små in och började samla godis. Sixten var väldigt försynt och plockade upp en godisbit i taget och frågade:-Får jag ta den? innan han la den i sin godiskorg. Det tog 10 minuter sedan var fältet länsat på varenda godisbit.

En halvtimme senare var det Filip och de övrig 4-7 åringarnas tur att höja sockerhalterna i kroppen. Jag försökte peppa Filip att ta det glittriga stora plastäggen som låg utspridda här och var. De kunde nämligen innehålla lotter till fina priser; DVDspelare, presentkort i möbelaffärer mm. Han tyckte att det var helt ointressant och satsade helhjärtat på godiset.

Efter godisjakten så fikade vi vår goda picnic tillsammans med Klawitters och deras svenskamerikanska vänner. När alla var mätta och rastlösa fick barnen prova på hoppborgen, karusellen, studsmattorna och den finfina lekplatsen. Allting var gratis vilket uppskattades av mammor och pappor.

Vi bjöd hem Klawitters på påskmiddag lite huxflux så vi skyndade hem och började dona i köket. Kl 17 var Jansson klar, prinskorvarna och köttbullarna färdigstekta, äggen kokta, laxen upplagd, sillburkarna öppnade, senapen ihoprörd, toast skagern toastade, snapsen kyld och kylväskan fylld med is, öl och läsk.

Filip och Viktor var tvungna att rusa av sig i trädgården innan maten. De hade båda dagen till ära fått gigantuösa vattenpistoler som invigdes. Deras pricksäkerhet var väl sådär så både lillebror och hus blev duschade.

Carina hade med sig efterrätt så när maten var inplockad och disken diskad fick vi njuta av Panna cotta med lime- och honungsmarinerade jordgubbar. Barnen åt glass och jordgubbar till magarna stod åt alla håll.

1 kommentar:

BethSy sa...

Jag säger då det, vilken mysig Påskafton!