måndag 30 juni 2008

Baseball

I lördags kväll åkte vi down town till NewBridge Bank Bark för att titta på baseball. Greensboro Grasshoppers mötte Kannapolis Intimidators och fick storstryk med 20-5. Eller förresten titta på baseball kanske är fel att säga, det är mer att spendera tiden ätandes, drickandes, lekandes och emellanåt ropa och heja på laget. Matchen var inte slut förrän efter 22 men då kom det barnen väntat på: fyrverkeriet. Varje fredag och lördagkväll efter hemmamatch brakar det loss.
Sist Filip såg ett fyrverkeri var nyårsafton 2006. Det slutade med att han stod på hustrappan och skrek till Henrik: Stäng av, stäng av jag svimmar!
Denna gången var han förtrollad. Sixten kröp tätt intill och satt helt stilla, när det var slut konstaterade han lugnt: Fyvetterriet var fint.

En liten reflektion:
Här i landet där barnen drillas i artighet och respekt redan i vaggan blev jag förvånad när jag såg hur osportsliga baseballspelarna var. Efter matchen var det ingen som gratulerade/tackade för matchen/tog i hand/tackade publiken för stödet. Nada! Alla bara tog sitt pick och back från bänken och gick in i omklädningsrummet.
Dålig stil tycker jag.

Inga kommentarer: