måndag 23 juni 2008

Midsommar i Midsomer





Midsommarafton firades i liten skala vid poolen. En flytande minimidsommarstång hade tillverkats och några tappra entusiaster dansade i poolen till allas förundran och nöje. Det var en med våra mått mätt kylig kväll så vi åt vår medhavda ostbricka och sedan drog vi hemåt.


På lördag förmiddag kom familjen Josefsson uppifrån bergen i Virginia på besök. Efter bbq och öl tyckte Henrik och Kasper att det skulle sitta fint med en tennismatch. Jennie tog med sig de stora barnen till poolen medan jag stannade hemma hos den sovande Sixten.

På kvällen åkte vi till den stora midsommarfesten. Vi var ett 20-tal vuxna och ett större antal barn, de små var lite svårräknade för de satt inte stilla så länge.
Först dansades det kring midsommarstången sedan anordnades lekar: säckhoppning, pilkastning, golfboll-på-sked-race, strutfotboll och Irländsk julafton.
Vi åt och drack gott ackompanjerat av skön(hrm)sång och prat.
Barnen somnade inte förren nästa dag och tog sig tack och lov en rejäl sovmorgon.

Henrik och Kasper hade i ett svagt OP-påverkat ögonblick utmanat Per-Anders och Roger på dubbel söndag förmiddag så de stapplade iväg medan vi fruar gjorde det vi är här för; ordnade frukost och diskade.
Beslöt oss för att ta en promenad upp till poolen och möta männen när poolen öppnade. På vägen dit gjorde Filip en riktigt otäck vurpa med sin sparkcykel. Han tappade balansen i en nedförsbacke och skrapade upp knäet, lite på handen och hakan. Hjälmen sprack i smällen så jag vill inte tänka på vad som hänt om han inte hade haft den på sig. Efter lunch blev han väldigt trött och o-Filip-aktig så jag var lite orolig för att han fått hjärnskakning men han piggnade till lite på kvällen och idag är han haltande igång igen.

Idag träffade vi Eva och Isak på Artquest i downtown, ett pyssel och knåpställe som är himmelriket för alla barn. Det finns Kapplastavlar i mängder, dockteater med utklädningskläder, lera, målarrum, papper/klister/kritor/stämplar/glitter/tygbitar för eget skapande, böcker och mycket annat. Efter tre timmars pyssel gick vi nöjda därifrån med teckningar, lergubbar, armband och pappersfigurer.

För att hålla den svenska sommartraditionen vid liv har vi köpt Morden i Midsomer DVD-box. Nu skall poesiföreningstanter knivhuggas och klockringarna strypas. Ahh ljuva sommar!

2 kommentarer:

EGON sa...

Ahhhhh små grodorna, spånken och blodvite. Midsommar som i gamla Svedala.

MoneyPenny sa...

Inte riktigt som hemma... Ni hade ju inget regn!!! Vi däremot gjorde midsommarstång och dansade mellan skurarna.

Vi hade en hård tv-kväll i tisdags. Första avsnittet av allsången och sen morden i midsumer. Nu börjar sommaren! (I måndags var det Foyles war, annars är det mest fotboll....)

Läskigt med vurpan. Man blir helt kall när man läser. Räknas det som en fartrand eller sommartecken???

H frågade N en dag om han ville se några sommartecken. H drog upp byxbenen och visade diverse skrubbsår/blåmärken/rivmärken och gräsfläckar. När han cyklade vält och skrubbade armbågen var det däremot en fartrand. Så jag skulle nog kalla F's skada som en fartrand i F1-klass.

Kram på er!