onsdag 10 juni 2009

Ett spannande kalas


Igar var Filip bjuden pa 7-arskalas hos Alice G. Jag hade pa forhand fatt veta att det skulle komma nagon valdigt speciell pa besok till kalaset och Filip var sa nyfiken.

Ett femtontal hogljudda och springiga barn invaderade Gimbro-Frisk huset utkladda till Star Wars gubbar, prinsessor, fairys, pirater, Indiana Jones, cowboys och annat odefinierbart. Pappa Klas gjorde att par forsok att organisera barnen i lekar men det var inte latt. Inte forran Captain Jim kom sa blev det lugn i huset.

Historien bakom Captain Jim ar fantastisk. Han arbetade tidigare inom byggbranchen men blev en kvall pakord av en drunk driver. Hans hogra ben skadades valdigt svart och han fick valja pa att amputera eller att forsoka pussla ihop delarna och lang rehab. Efter ett par dagars soul searching kom han fram till att detta var hans chans till en ny start i livet, att allt inte var hopplost (!) bara for att ett ben var borta. Jim hade varit intresserad av magi och trollat sedan han var liten och nu tog han chansen att borja med nagot nytt. En akta pirat med traben!


Hans forestallning gick mycket ut pa att allt ar mojligt bara man vill tillrackligt mycket och om man anvader the magic words Thank you and please. Han trollade fram duvor, skramdes med exploderande kanonkulor och lurade skjortan av barnen med sina reptrick. Mycket uppskattat och spannande.


For att chocka alla amerikanska barn och mammor bjods barnen pa ovanligt nyttig kalasmat. Kycklingklubbor, pasta och gronsaker och jordgubbstarta till efterratt.


Kalaset avslutades med en skattjakt efter Captain Jims kvarglomda skattkista. Barnen letade ledtradar i huset och hittade tillslut kistan i skogsdungen pa tomten. Dar hittade de ritbocker och godispasar.


2 kommentarer:

MoneyPenny sa...

Vilket party! En bra idé om man skulle bli av med benet...

kolla in vilket party det kan bli i magen... http://www.youtube.com/watch?v=7g0AJPqKybs

Vi hade precis vardagsparty här hemma: en älg gick förbi på lekplatsen och sen vidare på vägen. Ska se om bilderna blev bra, då skickar vi.

Party on!
Kram

Labamba sa...

Äntligen har du blivit som Dolph Lundgren. Engelska och svenska uttryck blandat om varandra. Det är ju härligt att läsa.

Härlig människa det är, man kan ju ge upp för mindre. Igår var vi på High Chaparall och det kan rekommenderas. Många kopojkar och mycket nöjda småpojkar.

Kram