måndag 15 juni 2009

Isaks Going away party


Filip var bjuden till Isaks hemflyttskalas forra veckan. Kalaset holls pa Piedmont Environmental Centre i Jamestown och barnen skulle ga pa en Discovery Ramble i skogen.

De gick en timmas lang tur i skogen och hann se manga spannande och laskiga djur. Forst gick de till en plats dar det lag manga halvstora stenar. De fick lysta pa stenarna och undersoka vilka djur som gomde sig darunder. Vi fick se termiter, cherry millipedes, carpenter ants, spindlar och naturligtvis en orm denna gang en ofarlig silver snake.
Cherry millipedes ar ett coolt litet djur. De utsondrar ett cyanid som doftar roda korsbar vilket tydligen ar en otroligt oattraktiv doft for hungriga insektsatare.

Turen gick vidare till en damm dar guiden Tom fiskade upp grodyngel, kraftor och smafiskar. Vi horde green frogs och bullfrogs. Ga in pa lankarna och hitta ljudlanken, inga kvackgrodor direkt.

Efter den svettiga skogspromenaden bjods barnen pa pizza och tarta. Kalaset avslutades med klassisk fiskdamm dar de fick ett bug kit med håv, pincett och en samlarburk med forstoringsglas i locket.

Filip hann inte mer an hem forran han tog med sitt bug kit ut i tradgarden och letade smakryp. Jag ar valdigt tacksam for att han inte hittade nagot laskigare an fireflies. Vilket i och for sig ar ett av varldens haftigaste djur.

Inga kommentarer: