torsdag 1 maj 2008

$98






Så mycket kostade det oss och så mycket var det värt att få ytterligare en hel dags solsemester.

Fredagen började med tennis för hela gänget. Undrar varför vi blev hänvisade till det två undanskymda banorna längst bort?

Fika på Starbucks blev nästa stopp. Svärföräldrarna investerade i var sin termosmugg, Nu kan de dricka kaffe på vägen till arbetet precis som man gör här i staterna.

Vi hade under veckan sett reklam för Medieval Times och tänkt att _det_ vore något för pojkarna. Biljettpriset var dock lite avskräckande $45 per vuxen och $35 för Filip. Njaa var det verkligen värt de pengarna. Efter sol och bad återvände jag och Henrik till Tanger(jag "råkade" köpa fel storlek i en jacka och var "tvungen" att åka tillbaka för att byta..). Där fick vi syn på en lite skylt som sa '2 adults Medieval Times $20'. Perfekt! Nästan!

Den lilla knorren var att vi var tvugna att gå på en Timesharevisning på eftermiddagen. Våra smålandsgener tackade naturligtvis JA! till detta erbjudande och efter en snabb sväng inom Subway för lite lunch åkte vi till South Beach Resort. Helt inställda på att bara genomlida 90 minuters övertalningsförsök slog vi oss ner i ett rum med 20 andra snåla människor.
En turbosnackare visade först fantastiskt kreativa ekonomiska kalkyler på hur mycket vi _förlorar_ på att inte köpa deras lägenheter. Sen fick vi titta i en katalog på alla lyxiga valmöjligheter man som ägare har världen runt. In i en bil och sedan visades vi runt i en lägenhet som skulle ge en bild av hur underbart livet kan bli om vi köper deras paket.

Vi tackade artigt men bestämt nej till deras inviter och blev efter mycket om och men utsläppta med 6 biljetter i näven. Tidsåtgång : 120 minuter Besparing: $155


Kvällen på Medieval Times var helt otrolig. Så välorganiserat, så genomarbetat, så proffsigt, så så så underbart. Vi tilldelades gula kronor vid entrén och blev sedan fotograferade. Visades in i en stor sal utsmyckad från golv till tak. Trumpetfanfarer markerade att det var dags att göra entré in i tournerspelssalen. Vi fick bord längst fram och vår servitör Josh presenterade menyn och berättade att vi hejade på den gula riddaren och den gröne riddaren var vår värste fiende.

Vi blev bjudna på medeltida Pepsi och öl till maten; grönsakssoppa, grillad kyckling, revbenspjäll, bakpotatis och vitlöksbröd. Föreställningen var fantastisk. Filip och Sixten var helt betagna av hästarna, tournerspelen, musiken ja allt. Sista uppgörelsen blev nästan för mycket för Filip han ömsom stod upp och hoppade ömsom kröp ihop under bordet för att det var för spännande.

1 kommentar:

Monica sa...

Men OJ sâ kul det lâter! (tja, och besparingsdelen, det fâr man väl ta...) Min lilla Nils är ganska sâld pâ riddare, eftersom st göran firas hàrt här. allt som har häst och svárd är kul. det där ni var pâ skulle han nog ha stormgillat!