lördag 10 maj 2008

Mother's Day Tea party

På söndag den 11 maj firas Mors Dag, TV-reklamen frossar i juveler och rea på klänningar.
Igår var alla pre school-mammor bjudna på Mother's day Tea party. Vi hade blivit ombedda att ta med oss en stor påse för att bära hem alla konstverk och presenter från våra barn.

Först fick vi slå oss ner i kyrksalen och lyssna på tre sånger framförda av 4-5 åringarna. Blandad kompott som vanligt, började starkt med rockiga Son of God, drog ner tempot lite med Jehova och avslutade starkt med ABC-sången.
Mammorna blev sedan visade till sin plats av barnen. Där låg det framdukat ett foto på mamman/barnet taget under året av fröknarna, en pärm med alla alfabetsbilder, en pärm med alla sifferarbeten, ett fotoalbum med bilder från utflykterna under skolåret och ett Morsdags kort. Medan vi bläddrade i alla papper hämtade våra för dagen väluppfostrade barn mat till mammorna. Vi bjöds på Kycklingsmörgåsar, morötter med dipsås, en skål blandade snacks och ljuvliga mörkröda jordgubbar. Dessa bär hade plockats på den hemliga onsdagsutflykten.
Efter maten hade vi en liten tävling där barnen ritat bilder på sina mommor och svarat på några frågor om denna. Vi skulle sedan gissa vilken mamma som var vilken.
Som avslutning serverades vi jordgubbstårta som barnen gjort själva.

2 kommentarer:

samadi sa...

www.xian-dubai.blogspot.com

BethSy sa...

bettan
Så härligt med två Mors dag, när man som svensk bor i USA. Vill bara påminna om att den svenska är om två veckor:)
Föresten kan jag se Filip framför mig på dagen i skolan. Han var väl vattenkammad?