söndag 3 februari 2008

En tur till bergen

En solig och lite ljummen lördag i början av februari passar det väl alldeles utmärkt med en tur upp i bergen. Inte för skidåkning men för luften, utsikten, outletshoppingen, naturen och miljöombytet.
Vi packade Mercan full med barn, ryggsäckar, kylväska, vagn och gott humör sen bar det av upp mot Blue Ridge Parkway och Blowing Rock. Först ett snabbstopp på Sheetz för bensin till bilen och latte till mig. Medan jag var inne och betalade hade Henrik hittat en ny vän vid grannpumpen. De diskuterade väsentligheter som Super bowl och plastbitar till Volvolastbilar.



Vi cruisade fram och snart började vägen gå upp och ner och lite mer upp och snart var vi framme vid Blue Ridge Pkwy. Sen tog det stopp.
I fredags när vi hade vårt efterlängtade regn hade de fått freezing rain i bergen. Tänkte inte på det.

Nåväl, vi vände och körde tillbaka till Boone och åt lunch.











Mätta och glada körde vi till Tanger Outlet. Det som egentligen skulle varit min chans att piffa till vårgarderoben blev istället en fullträff för familjens pojkar. En stoooor påse från Osh Kosh B'gosh till de små och mycket av varje till Henrik.





En glasspaus var nödvändig i halvtid. I glassbutiken säljer de även fudge, choklad- och koladoppade äpplen. Det är ett riktigt karaktärsprov att gå in där! Socker och smör i alla dess goda former helt enkelt.

Hemresan var lite seg tyckte baksätespassagerarna men efter lite mat att pyssla med och en och annan fånig sånglek så var vi äntligen hemma.

Kvällen avslutades med ett familjebubbelbad i jaccuzin med popcorn och milkshakes som tilltugg. Trötta och rena kröp sedan alla ner i sina sängar. Sixten kramandes sin Tusse och snuttis, Filip lyssnandes på Bamse och sjörövarna och vi med Perfume på TV:n. Henrik somnade efter 30 minuter....













1 kommentar:

Mia sa...

Ah, vill ocksa ga pa shopping outlet! Vi har bara usla haromkring, ska man hitta nagot bra far man aka till York och det e en bit.

Du far ta dig en heldag sjalv med retailshopping vid senare tillfalle.

Hur gott later inte den glassaffaren? ..

Sitter har och betalar dyrt for nagra minuter passion. Heja panikpiller, men jag gissar att jag ska vara mer glad for att jag har lite passion har i livet och inte deppa for att det inte kan bli nan bebis den har gangen. ;)