tisdag 19 februari 2008

P is for Pajamas

Morgonens stora diskussionsämne brukar antingen vara huruvida Filip får ha finskjorta och finbyxorna i skolan eller om det är lämpligt med shorts vid +3C. Idag slapp vi hela den här processen för idag var det Pajama Day i Pre School.
Filip hade på sig sin glow in the dark-köpt i Ullared-åhh vad jag saknar våra shoppingresor dit tjejer där hemma i Sverige-Dinosaurie PJ och morgonrock.
Vi möttes i dörren av Mrs Farmer klädd i lilablommig flanellpyjamas och knasiga morgontofflor.
Inne i klassrummet var det fullt av rosablommiga prinsesspluttesnuttor och stentuffa superhero pangpanggrabbar.
Efter lite pyssel, sång och bokstavsträning serverades det pancakes med syrup.
En helknasig och mycket uppskattad dag i skolan.

När vi hämtat Filip tog vi ett varv runt McDonalds och försåg oss med lite lunch. Sen susade vi bort mot Jamestown för sångstund hemma hos Alice och Klara och Mamma Mia. Influensan har gått hårt åt North Carolina så vi saknade 7 sångfåglar idag. Vi hoppas verkligen att vi klarar oss undan i år. Särskilt när Pappa Larsson snart skall ut och resa i 2 veckor.

Idag har jag också hunnit med att fnula upp två gardinlängder och en gardinkappa i köket. Inte så pjåkigt, synd bara att väggfärgen är så....så gul. Det kliar lite i om-målarfingrarna men inte tillräckligt än. Det finns ju andra rum att vara i.

4 kommentarer:

Mia sa...

Vad mysigt. En pyjamaday i precis vad Is skola skulle behova. Jag e evinnerligt trott pa alla tavlingar om hur "smart" man ar kladd. En dag skulle barnen komma i sa fargglada klader som mojligt och ta med sig 1 peng till en insamling till barn som inte har det sa gott stallt varlden over. Istallet for att fira den har mangfacetten, sa blev det istallet tavling dar de plockade ut en vinnare bland alla klasser och mammorna motte alltsa 18 sma nedstamda fargglad sma barn vid skolans slut. Grrr.

Oj, dar kom jag igang. ;) E helt slut efter morgonens promenad,buss, promenad, forsokastartabilen, lekplatsen, promenad, buss och shopping samt slapa allt uppfor en backe och 2tr...dags att ga igen om 2.5h.

Kan du inte ta kort pa gardinerna? Det vore sa roligt att se (for att inte tala om de dar utlovade korten pa huset....) ;)

Ha en bra dag!
Kram

Lillie plein damour sa...

hihi, pyjamas dag!! Det skulle ju vara poppis här.
Ja, vi vill se mer kort pâ huset.
Puss

Labamba sa...

Pyjamas-dag är en strålande idé, den ska jag ta med till dagis. Lite inspiration kan fröknarna behöva ibland för att tycka att jobbet är lite roligare. Och för att barnen ska tycka att det är lite roligare att vara på dagis.

På P-s dagis har dom nu månadens artist - Carola är februari. Därför nynnar P på en massa bra låtar hela dagarna. Nästa månad blir det nog Lasse Berghagen. Teddybjörnen och att ta av kavajen är mycket populära.
God smak har dom, barnen!
Kram

Larssons sa...

Mer PJ åt folket, roligare för barnen och enklare för mammorna.

"En kväll i juni"- är en av tidernas bästa. Den skall jag lära Filip, tack för tipset.

Skall ta kort i morgon när mina Maids varit här och viftat med trollspöna.